Alkuperäinen ohje.

 

4-6 henkilölle 

 

6-8 (n.600g) omenaa

2tl margariinia

1rkl vaahterasiirappia tai siirapppia

1tl kanelia

1tl kardemummaa

Päälle

1,5dl kaurahiutaleita

0,5dl mantelijauhoa tai vehnäjauhoja

50g margariinia tai voita

1rkl fariinisokeria

 

1. Voitele uunivuoka.

2. Viipaloi omenat vuoan pohjalle.

3. Lisää siirappi, kaneli ja kardemumma omenaviipaleiden päälle.

4. Sekoita päälle tulevat ainekset murumaiseksi ja ripottele omenoiden päälle.

5. Paista 200°C n.30min kunnes omenat pehmenevät ja pinta saa hiukan väriä.

6. Tarjoa vaniljajäätelön tai vaniljakastikkeen kera.

 

Helposti valmistuva omenapaistos sopii jälkiruoaksi tai kahvipöytään. Omenapaistoksen voi myös paistaa pienissä annosvuoissa.