Laitan talteen tänne alkuperäisen ohjeen. En ole itse vielä kerinnyt testaamaan, mutta näyttävät varsin hyviltä.


noin 2 sipulia

4-5 dl maitoa

3 dl vehnäjauhoja

1 rkl suolaa

1/4 tl cayennepippuria

n. 7 dl rypsiöljyä uppopaistamiseen


  1. Leikkaa sipuleista melko ohuita renkaita.

  2. Mittaa maito kulhoon ja heitä sipulit sekaan. Valitse sellainen kulho, johon kaikki sipulit mahtuvat ja mittaa maitoa sen verran, että renkaat peittyvät.

  3. Anna sipulirenkaiden levätä maidossa vähintään tunnin ajan. Jos teet renkaat vasta myöhemmin, säilytä kulhoa jääkaapissa.

  4. Renkaiden oltua maidossa vähintään tunnin ajan, sekoita syvällä lautasella tai vastaavalla vehnäjauhojen joukkoon suola ja cayennepippuri.

  5. Laita friteerausöljy kuumenemaan ja odota kunnes öljy on 180 asteista.

  6. Ota kourallinen sipulirenkaita pois maidosta ja siirrä ne jauhokulhoon.

  7. Pyörittele renkaita jauhoissa kunnes ne ovat kokonaan jauhojen peitossa.

  8. Laita renkaat sen jälkeen kuumaan öljyyn kypsymään ja irrottele niitä hieman toisistaan paiston alkuvaiheessa. ÄLÄ missään nimessä heitä liikaa renkaita öljyn joukkoon, sillä lämpötila voi laskea liikaa ja renkaista ei tule rapeita - kourallinen renkaita siis kerrallaan.

  9. Odota kunnes renkaat ovat kullankeltaisia ja ihanan rapeita. Nosta renkaat pois öljystä talouspaperin päälle ja siirrä tarjoiluastiaan. 

  10. Toista vaiheita 6-9 niin monta kertaa kunnes kaikki renkaat on paistettu.

  11. Renkaat pysyvät rapeina tarjoiluun asti kun peität tarjoiluastian foliolla.

  12. Renkaat nautitaan heti dippikastikkeen kanssa (yksi vaihtoehto alla).

 

DIPPI SIPULIRENKAILLE

1,5 dl majoneesia

2 rkl ketsuppia

2 rkl piparjuurta (tuubista)

½ tl paprikajauhetta

½ tl suolaa

½ tl valkosipulijauhetta

½ tl oreganojauhetta

mustapippuria

cayennepippuria 

  1. Sekoita aineet keskenään

  2. Maista.

  3. Tarjoile.