Ohje myös Pirkasta.

 

8 annosta, á 200g

get.gws&w=pirkka&q=1&id=pv00c02b&f=ktun

Ainekset:


 

Peruna-murotaikina
2 1/2 dl hiivaleipävehnäjauhoja
1 dl grahamjauhoja
1 ps (105 g) Pirkka perunasosejauhetta
1 1/2 tl leivinjauhetta
150 g leivontamargariinia tai voita
3/4 dl vettä
Täyte
1 rs (450 g) broilerin fileesuikaleita, marinoimattomia
1-2 rkl juoksevaa margariinia
3/4 tl suolaa
1/2 tl mustapippuria
1 sipuli
pala (noin 100 g) purjoa
1 tlk (400 g) Pirkka kidneypapuja
1 tlk (315 g) Pirkka salsadippiä, keskivahva tai vahva
2 tomaattia
250 g juustoraastetta
Koristeeksi
maissilastuja

 

1. Nypi jauhot, perunasose- ja leivinjauhe sekä kylmä, paloiteltu rasva ryynimäiseksi seokseksi sormilla tai monitoimikoneessa. Lisää kylmä vesi nopeasti sekoittaen. Siirrä taikina jääkaappiin täytteen valmistamisen ajaksi.

2. Ruskista broilerit kahdessa erässä. Paloittele lastan kärjellä suurimpia suikaleita pienemmiksi. Mausta broilerit suolalla ja pippurilla.

3. Suikaloi sipuli ja purjo. Kuullota niitä rasvassa pari minuuttia. Ota pannu liedeltä ja sekoita joukkoon valutetut pavut, salsadippi ja broilerit. Halkaise tomaatit ja viipaloi puolikkaat.

4. Kauli pohjataikina leivinpaperin päällä pellin kokoiseksi (30 x 40cm) levyksi.

5. Levitä broileritäyte pohjan päälle. Lisää viipaloidut tomaatit. Ripottele päälle juustoraaste. Paista 225-asteisen uunin alimmalla tasolla noin 20 minuuttia.

6. Painele piirakkaan maissilastuja pystyyn. Paista vielä pari minuuttia, jotta maissilastut lämpenevät. Tarjoa salaatin kanssa.