Riisipuuro:
1 l maitoa
2 dl riisiä
1 tl suolaa

Taikina:
1 dl vettä
1 tl suolaa
1 dl vehnäjauhoja
1 1/2 dl ruisjauhoja

Voiteluun:
1 osa margariinisulaa
1 osa vettä

1.Kuumenna maito kiehuvaksi paksupohjaisessa kattilassa. Lisää riisit ja keitä seosta miedolla lämmöllä silloin tällöin sekoitellen niin kauan, että se seoksesta syntyy sakea puuro. Nosta kattila liedeltä ja mausta puuro suolalla. Jäähdytä puuro.

2.Valmista kuoritaikina. Sekoita kulhossa veden joukkoon suola ja jauhot. Työstä taikina tasaiseksi.

3.Muovaa taikinasta 3 1/2 cm:n paksuisia tankoja. Leikkaa tangoista 1 1/2 cm:n mittaisia paloja. Pyöritä palat palloiksi, litistä ne ruisjauhoissa kiekoiksi ja suojaa tuorekelmulla.

4.Kaulitse yksi kiekko kerrallaan piirakkapulikalla pyöreäksi, ohueksi pohjaksi. Levitä keskelle riisitäytettä. Nosta reunat ylös täytteen päälle ja rypytä ne kevyesti.

5.Nosta karjalanpiirakat pellille ja paista niitä puolisen tuntia kuumassa leivinuunissa tai 250-300-asteisessa sähköuunissa 15-20 minuuttia.

6.Voitele piirakat heti paistamisen jälkeen seoksella, jossa on yksi osa voisulaa ja yksi osa vettä. (Voit myös upottaa piirakat hetkeksi kuumaan maitoon, johon on sulatettu nokare voita.)

Vihje: Kevennä perinteistä munavoita raejuustolla ja tarjoa karjalanpiirakoiden kera.