Neljälle hengelle (lisäämällä broilerin määrää saa ruoasta kuudelle hengelle)

Alkuperäinen ohje Pirkka-lehdestä (kuva myös sieltä).

Kuva Pirkka-lehdestä.

400g broilerin fileetä

4-5 perunaa

2 porkkanaa

1 pieni parsakaali

1 pieni kukkakaali

1 punasipuli

1/2dl öljyä

1tl suolaa

1tl mustapippuria

1rkl yrttisekoitusta (tai pitsamaustetta)

1/2tl valkosipulijauhetta

1 sitruuna

1dl mustia oliiveja

persiljaa hienonnettuna

1-2tl dijon sinappia (sopii muukin sinappi) maun mukaan

1prk kermaviiliä

 

1. Levitä broilerit uunipannulle tai lasikulhoon (jota voi käyttää uunissa).

2. Sekoita öljy ja mausteet isohkossa kulhossa sekaisin.

3. Pese, kuori ja leikkaa perunat lohkoiksi. 

4. Kuori ja leikkaa porkkanat paksuiksi viipaleiksi.

5. Paloittele parsa- ja kukkakaalit kukinnoiksi. Isommat palaset voi halkaista.

6. Kuori ja lohko sipuli.

7. Laita kasvikset öljymausteseoksen joukkoon ja sekoita. (Itse tein niin, että tein kasvikset maustumaan jääkaappiin paria tuntia ennen paistamista.)

8. Kypsennä 200°C uunissa keskitasolla noin 40min, kunnes kasvikset ja broileri ovat kypsiä.

9. Tee sinapista ja kermaviilistä kastike.

10. Levitä kasvikset ja broileri lämmitetylle tarjoiluvadille.

11. Leikkaa pitkittäin halkaistun sitruunan puolikkaat paksuiksi viipaleiksi. Levitä sitruunanviipaleet broilerin päälle.

12. Ripottele vadille oliivit ja hienonnettu persilja.

13. Tarjoa sinappikermaviilikastikkeen kanssa.