Alkuperäinen ohje täällä.

20100210_1948.JPG

Neljälle


400g naudan fileesuikaleita (voi myös käyttää possua tai kanaa, miksei myös lohta)

öljyä paistamiseen

vettä


Hapanimeläkastike

4 rkl vettä

8 rkl ananaslientä

1,5 rkl sitruunamehua (tai valkoviinietikkaa)

2 rkl fariinisokeria (normaalia valkosta sokeria)

2 rkl soijakastiketta

2 rkl ketsuppia

(1 rkl sweet chili saucea (tomaattisosetta tai 1,5 tl worchesterkastiketta))

1 rkl maissitärkkelystä (2 tl perunajauhoja)

Kasvikset

öljyä "paistamiseen"

2 porkkanaa

1 paprika

1 punasipuli

(2 valkosipulinkynttä)

2-3 rengasta ananaspaloja

1-2 dl vettä

 


1. Paista naudan liha öljyssä hieman, älä anna ruskistua. Hauduta 45-50min miedolla lämmöllä vedessä. Nosta lautaselle syrjään (tai tehtyäsi hapanimeläkastikkeen niin sen sekaan marinoitumaan).

2. Sekoita kastikeaineet keskenään kulhossa tasaiseksi soosiksi. (Jätin jauhot lisäämättä tässä vaiheessa ja lisäsin ne aivan lopuksi.)

3. Leikkaa porkkanat ohuiksi viipaileiksi tai tee suikaleita kuorimaveitsellä, viipaloi sipuli renkaiksi ja paprika viipaleiksi, hienonna valkosipulinkynnet, paloittele ananasrenkaat.

4. Pyyhkäise lihanpaistopannua tarvittaessa puhtaaksi, lisää öljy. Heitä sekaan porkkanat, sipuli ja valkosipuli. Kuumenna jonkin aikaa (~5min) sekoitellen. Lisää paprika (+mahdollinen selleri ja sienet). Kuumenna edelleen sekoitellen muutamia minuutteja. Lisää pannulle loraus vettä ja anna kasvisten hautua 5-10 min (kannen voi laittaa päälle jos sellanen löytyy, sillon ei ehkä tarvi vettä laittaa yhtä paljon). Levyn lämpöä kannattaa jo tässä vaiheessa pienentää. Kasvisten tulee olla hieman pehmeitä, mutta kuitenkin kiinteitä.

5. (Tässä vaiheessa lisäsin jauhot hapanimeläkastikkeeseen.) Kaada ananaspalat ja kastike kasvisten joukkoon, sekoita koko ajan ettei kastike liimaannu pohjaan kiinni! Sekoittele kunnes kastike sakanee. Sekoita lihat joukkoon hetkeksi lämpenemään (jollet jo aiemmin ole sekoittanut niitä marinoitumaan kastikkeeseen).