Alkuperäinen ohje Pirkka-lehdestä.

Ohje yhteen täytekakkuun. Voi käyttää myös pikkuleipien, paahtoleipien yms. päälle.

 

3 kananmunaa

2 dl sokeria

1 sitruunan raastettu kuori

1 sitruunan mehu

50g voita

 

1. Pese sitruunan kuori huolella tiskiaineella.

2. Raasta sitruunan kuori "silpuksi".

3. Purista sitruunan mehu talteen.

4. Riko huoneenlämpöiset munat paksupohjaiseen kattilaan.

5. Lisää sokeri, sitruunankuori ja-mehu.

6. Kuumenna seosta koko ajan vatkaten. Vatkaa huolellisesti kattilan pohjaa myöten, kunnes seos kiehahtaa. Siirrä kattila heti pois levyltä ja jatka hetki vatkaamista.

7. Sekoita joukkoon huoneenlämpöinen voi nokareina.

8. Nosta kattila jäähtymään kylmään vesihauteeseen.

 

Tahna säilyy jääkaapissa puhtaassa astiassa noin viikon verran.