Tälläisen ohje löytyi ohjepinosta. Ajattelin, että kaivelen sen netistä ja pistän tänne. Eli ohje on Pirkasta. Piirakkaan voi itse myös lisätä lihaa, kinkkua tai muuta vastaava, jos haluaa lihaisemman version.

 

8-12 palaa

get.gws&w=pirkka&q=1&id=pv00c021&f=ktun

 

Ainekset:


 

1 pkt (400 g) Pirkka rukiista piirakkataikinaa (pakaste)
Täyte
1 punasipuli
2 (200 g) porkkanaa
1 iso (200 g) palsternakka
1/2 (200 g) juuriselleriä
1-2 rkl öljyä
2 rkl valkoista balasamiviinietkkkaaa
2 rkl hunajaa
1 dl timjamia hienonnettuna
1 dl basilikaa hienonnettuna
1 tlk (385 g) Pirkka salaattijuustokuutioita suolavedessä
Munamaito
3 kananmunaa
1 tlk (2 dl) ruokakermaa
1 dl maitoa
1/2 tl mustapippuria
ripaus suolaa

 

1. Sulata taikina pakkauksen ohjeen mukaan. Valmista ensin täyte. Halkaise punasipuli ja leikkaa se ohuiksi viipaleiksi. Raasta kuoritut juurekset karkeaksi raasteeksi esimerkiksi monitoimikoneessa. Hienonna yrtit. Valuta salaattijuustokuutiot.

2. Kiehauta sipulisuikaleet paistokasarissa tilkassa öljyä. Lisää joukkoon juuressuikaleet. Mausta viinietikalla ja hunajalla. Hauduta kannen alla miedolla lämmöllä noin 15 minuuttia. Nosta pannu liedeltä. Lisää joukkoon hienonnetut yrtit ja salaattijuustokuutiot.

3. Kauli sulanut taikina jauhotetulla leivinpöydällä pyöreäksi levyksi. Nosta levy kaulimen avulla piirakkavuokaan (Ø noin 30 cm). Painele levy vuoan pohjalle ja reunoille. Pistele pohja haarukalla ja paista 200-asteisen uunin alimmalla tasolla noin 10 minuuttia.

4. Vatkaa munien rakenne rikki. Sekoita joukkoon ruokakerma ja maito. Mausta mustapippurilla ja ripauksella suolaa. Ota esipaistettu pohja uunista. Levitä pohjalle juures-juustoseos. Kaada päälle munamaito. Jatka paistamista uunin alatasolla noin 30 minuuttia, kunnes täyte on hyytynyt ja pinta saanut vähän väriä. Tarjoa lämpimänä.